הפרמטרים לבחינת הצלחת העובד בתקופת הניסיון
תקופת הניסיון נועדה לבחון אם העובד מתאים הלכה למעשה לתפקידו. למעסיק ישנה האפשרות לבחון האם העובד אכן עונה על דרישותיו וציפיותיו והאם יוכל למלא את התפקיד כהלכה .
הוראות התקשי"ר קובעות כיצד יש לבדוק ולבחון את מידת הצלחתו של העובד בתקופת הניסיון: "על האחראי ומנהל היחידה לעקוב אחר עבודתו של עובד חדש, לרבות עובד ארעי, במשך כל תקופת הניסיון. התברר שאין העובד מתאים למשרה – עליהם להציע לסיים את שירותו מיד. אין לחכות עד לתום תקופת הניסיון ואין להאריכה. במשך כל תקופת הניסיון על הממונה הישיר על העובד למסור למנהל היחידה או לאחראי דו"חות רצופים בכתב על טיב עבודתו של העובד, על התאמתו למשרתו, על יחסו לחבריו בעבודה ולציבור ועל התנהגותו הכללית".
בתקופת הניסיון בעבודה, די בספק סביר בנוגע לאי התאמתו של העובד לתפקיד, לעומת זאת לגבי עובד קבוע, כדי להעבירו מהתפקיד, יש להוכיח את אי התאמה לעבודה מעבר לספק סביר .
גם בתקופת הניסיון בעבודה מוטלת על הצדדים החובה לנהוג בתום לב: "בצידה של הזכות, היא הזכות לתקופת ניסיון, נמצאת החובה, היא חובת תום הלב של שני
הצדדים במהלך תקופת הניסיון, והכול מתוך הנחות הדדיות משותפות של העובד ושל המעביד בדבר היותם מעוניינים בעבודה לטווח הארוך" .
לעובד בתקופת הניסיון ישנה הזכות שתינתן לו הזדמנות הוגנת להוכיח את כישוריו ותינתן לו הדרכה ותמיכה לצורך הצלחה בתפקיד ולפיכך קמה החובה על מקום העבודה לאפשר לאותו עובד להשתלב בתפקיד בו זכה .